Verslag van de eerste Lyts OKK partij op 15 mei 2019

by author page

Uncategorized

Op woensdag 15 mei hebben we de eerste Lyts OKK partij van dit jaar gehad. We zijn gestart om 14:30. Het was lekker kaatsweer en het kaatsveld lag er prachtig bij.

Beginnerscategorie

We hebben gekaatst met 10 partuur in de beginnerscategorie. Goed om te zien dat er veel nieuwe gezichten in deze categorie van groep 3 en 4 mee kaatsten. Wat hebben ze hun best gedaan en wat is er spannend en vooral leuk gekaatst.

Winnaarsronde:

1e  Minke Haagsma en Thor Krijger  

2e Jouke Hoornstra en Rianne van der Meer

3e Jens Kamminga en Ilse Wieling

Verliezersronde:

1e Jorrit de Vries en Jens van der Meer

2e Ingeborg Rondaan en Meinte Hoornstra

3e Hylke Janzen en Amarins Ladenius

Groep 5 tot en met groep 8

In deze categorie hebben we dit keer de meisjes en de jongens door elkaar heen geloot. En dit was  een groot succes. Na een rondvraag aan de kaatsers hoe de dames en heren dit vonden, waren de geluiden positief en is dit zeker voor herhaling vatbaar. We zijn gestart met 11 partuur.  Hier is de eerste omloop heel  spannend gekaatst. We hebben in de eerste omloop 3 uitslagen gehad van 5 eersten gelijk en hiervan zelfs één met 5-5 en 6-6.

Ook in de winnaarsronde is in de halve finale  “alles aan de hang” geweest .  Nina Claire heeft uiteindelijk de partij uitgemaakt met een hele fraaie boppeslach! Het laatste punt viel rond 18:00 uur en kon de prijsuitreiking van start.

Winnaarsronde

1e Nina Claire Wijning, Mirte de Vries, Roan Luimstra

2e Emma Bakker, Joachim Schaaf, Brecht Boterhoek

3e Fedde Janzen, Rick Oosting, Hindrik Braaksma

Verliezersronde

1e Rimar van der Schaaf,  Marije Osinga

2e Riemer Postma, Naomi Schaaf, Ilja Krijger

3e Janne Nauta, Sikke Lautenbach, Hielke Wieling

Met dank aan de vrijwilligers en de toeschouwers was alles snel opgeruimd! Tot de volgende keer op 5 juni. We starten dan ook weer om 14:30.

Meer foto’s vind je hier